Sockerfilmen

Klicka på bilden för att komma till filmen.
 
Den här filmen är instressant. Den visas även i skolor här i staden. Det är bra för det är riktigt nyttigt att visa vad är det vi stoppar i oss dagligen. Jag är ju LCHF:are och visste ju att socker är inte alls bra, men nu har jag fått betydligt bättre insyn på vad mina barn fick.. nu blir det helt andra vanor här hemma.
 
Vi bestämde att alla i familljen ska äta sockerfri mat, alla. Det ska bestå av LCHF även för barnen. Vi har nu haft en hel vecka helt LCHF och det fungerar riktigt bra. Barnen säger att de är piggare, mindre griniga, de har inte ont i huvudet, år inte illa och är gladare samt inte har ont i magen eller är hårda i magen heller. Jag tror på dom då jag upplever det varje dag själv.
 
Vi har bestämt att barnen ska enbart få socker i små mängder när det firas, tex kalas, då kan man ta lite fika. Men det blir ingen lördagsgodis hemma hos oss, i stället gör vi sockerfri kaka till helgen om så önskas eller någon annan sockerfri godsak. 
 
Jag är riktigt glad att denna beslut togs. Barnen säger det också, så då känns det riktigt bra och jag vet att det tar tid innan kroppen vänjer sig att det inte blir mer socker. Det kommer att bli tufft men det är absolut värt hela kampen. 

Kommentarer:

1 Iza Palm:

skriven

Alltså. Vad vidrigt äckligt egentligen. Och en del av mig känner "vågar jag äta något alls...?!".
MEN, det går ju, det gäller bara att hitta och sådär. Jag är ju kräsen, och det innebär att alla saker i frukt/rotfrukter och diverse är bara vissa saker jag äter av. Att äta potatis/ris/pasta har jag börjat äta mer av igen, eller iaf mer potatis och pasta mot innan. Brukar tänka att kött och sås/sallad är bättre än alltihop..! Sen har jag ju gått ner i vikt med att äta rätt mkt skärpmat samtidigt. Så jag tänker att bara äta det jag mår bra av är en bra grej. Men att tänka lite extra också i framtiden. Vill inte ha den där "bukfetman" eller diabetes...

Svar: Ja det är lite känslig film, men på ett sätt bra vetskap för ungdomar som typ lever på socker nuförtiden. Jag har prata med många ungdomar och de säger att de dricker energidryck flera burkar om dagen och det innehåller mängder av socker och skit som inte är så bra för en och ännu mindre för ett växande barn.
Men nu tycker jag också ändå så att alla ska få äta precis det de vill och jag är inte pekpinnen i att säga "ät inte det där och ät i stället det här" för det är inte så det fungerar 😆

Det finns människor som är stora och har hälsan på topp och sen finns de smala människor som är riktigt sjuka, så egentligen är det inte vikten eller siffran på kilona som säger om du är hälsosam.

För mig var vikten bara ett av de orsakerna som gjorde mig sjuk, inifrån och ut, sen var sockret och kolhydraterna orsak nummer två i varför min hälsa var så dålig. Nu vet jag ju det och undviker sådant som gjort mig sjuk från första början (eller försöker undvika).

Sen tror jag också på att vi alla tror på olika saker här i världen, jag tror inte att vi är födda att äta mjölprodukter och socker.. helt enkelt.

Jag vill att du ska veta att jag dömer inte dig på något som helst sätt, jag tycker att du är en fantastisk människa och fin på alla sätt som finns 😘 Jag tror att du gör det som är bäst för dig, kram 💕
Jenni Lenita

2 Iza Palm:

skriven

Ja, det är en jättebra film som tar upp ett stort problem! Helt klart. Men jag vet ju att det finns så mycket aspekter i allting, och det ena ska vara bättre än de andra. Bästa är ju oftast att odla grönsakerna helt själv och allt sådant, mycket för att då kommer man bort från bekämpningsmedel likväl. Alla måste hitta sin väg, och jag är väl på god väg iaf. Men det kommer krävas lite mer av mig, lite mer planerat, lite mer balanserat. Och det kommer kännas bättre såfort jag kommit igång.
Nu är jag stressad rent psykist av andra orsaker, och har haft asdåliga nätter med dålig sömn, vilket resulterade i att jag fick gå hem från jobbet igår, och mår inte kalas idag heller, men mycket bättre. Sover för oroligt. Ska iaf tillbaka till jobbet imorgon, sen har jag varit sjuk tillräckligt! Ska klara av att jobba hela sommaren....! Orkar inte vara sjuk xD

Svar: Det är så sant i det du säger, alla hittar sin egen väg. Maten tyvärr innehåller mycket bekämpningsmedel och andra skit kemikalier, så tråkigt.
Men nej, så himla tråkigt att höra om ditt välmående 😩 Jag hoppas innerligt mycket att det blir bättre snart och att du får tillbaka orken och slipper vara sjuk 😘 Sådant påverkar vardagen och ens liv väldigt mycket, jag har gått igenom en självmordsbenägen depression och kämpar vissa dagar något otroligt mycket med ångest och panikattacker. Speciellt i stressiga och påfrestande situationer.

Önskar dig en riktigt bra dag och hoppas verkligen att du mår bra snart igen, massor av bamsekramar 😘💕
Jenni Lenita

3 Iza Palm:

skriven

Mår bättre nu, och ska strax hämta mina meindl kängor som varit på lagning ! Blir litet fotoäventyr på vägen hem sedan, in i skogen och rasta själen. Så snart är allt tipp topp igen! Det är aldrig roligt med panikattacker...! ushc för sådana tider.

KRAM <3

Svar: Åh vad härligt att höra att du mår bättre 😍 Åh vill också dra ut på fotoäventyr men vädret är kasst och så har jag sonen hemma i magsjuka och han är riktigt mammig. Så jag får hoppas att jag får en bättre tur på helgen 👍
kram kram 💕
Jenni Lenita

4 Iza Palm:

skriven

Ja, regnet pissar ner just nu. Det hann bli en rätt ordentlig laddning i kameran, kom hem med 300 bilder!! Så snart blir det en hel del bildbomber på bloggen igen...! Hoppas ni får en grym helg med massor sol! Här blir det nog uppåt 17 grader till helgen iaf :D Hoppas det är samma för er!
kram <3

Svar: Wow det ska bli roligt att få se i din blogg 😍
Oj jösses! 17! Här har det lovats ca 7 under hela helgen 😆 Tack ska du ha, jag önskar dig också en fantastisk helg 💕
Jenni Lenita

Kommentera här: