En falsk sockerkaka med krämig topping

 
Minns ni min första falska sockerkaka som jag bloggade om i detta inlägg? Ja nu har jag gjort en annan variant, nummer två på denna kaka. Så fruktansvart gott jag jag dör en skvätt, haha!
 
 
Till en 14 dl pajform i folie.
  • 2½ dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • ca 1 dl sukrin melis
  • 125 g smält smör
  • 150 g philadeplhiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 ägg
 
Till topping.
  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ca 1 dl sukrin melis
  • sockerfri vaniljpulver
  • ev 85-90% mörk choklad
 
Till kakakan:
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och låt svalna. 
  2. Vispa ägg och sukrin melis pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna samman och rör ner det i äggsmeten.
  4. Smöra och bröa pajformen med mandelmjöl.
  5. Häll i smeten i pajformen och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
  6. Låt kakan svalna helt.
Till topping:
  1. Vispa smör och philadelphiaost med vaniljpulver till en mjuk smet.
  2. Vispa sedan i sukrin melis och vispa tills du har fått en krämig, fast men en slät kräm
  3. Bre på kakan och riv på med mörk choklad.
  4. Kakan ska förvaras i kylskåpet och håller upp till 3-4 dagar.
 
 
Mumsfilibabba! Lycka till med baket och hoppas att ni gillar den lika mycket som jag.
Ha det gott 💕
 






Verkligen perfekt recept för LCHF =D