Sådana gelé godis

Hej på er!
Idag har jag gjort lite gelé godis.. typ hjärtan, fyrkanter, runda och några i lego som inte kom med på bild. Men varför jag gjorde dom från första början var faktiskt för att min 5 åriga son frågade om man kunde göra gelé godis av icas hallonsoda. Ja och det är precis vad dessa godsaker innehåller bland annat.


Jag hade i 4 dl hallonsoda i kastrull och kokade upp det. Sedan lade jag i gelatinpulver och med råga blev det faktiskt 6-7 msk. Sedan hade jag ockå i lite socker för att de ska smeta ihop sig, så jag hade i ett par dl med strösoker. Det bev inte så sött då icas läsk innehåller mindre socker än andra märken. Sedan lät jag det koka si så där 20 minuter på svag värme. Hällde up i silikonformar och in i kylen ca 1 tmme. Har man inte silikonormar så måste man nog olja in dom med någon smakfri olja för att få ur dom lättare från formen. Rullade dom i vanligt strösocker.

 
Själv har jag inte smakat på dessa, men övriga i familjen smakade och tyckte att de var sivngoda. Så det var både roligt att höra men också blev jag nyfiken att smaka själv på hur pass goda de blev, jag avstod 😆 

 
Helgen kom och gick i väldans fart. Här har vi mest slappat, städat och bara allmänt hängt ihop 😉
Imorgon börjar skolan igen efter en veckas sportlov. Halva gänget vill slappa lite tll och andra halvan vill återgå vardags rutiner och komma tillbaka till kompiarna i skolan 😊

Jag hoppas att ni också har haft en kanon helg 😀


Gud va goda de ser ut

Svar: Nämen tack ska du ha 😋 Vad glad jag blev 😀
Jenni Lenita

Men oh så goda och fina de ser ut så mysigt =D

Tack för allt du skriver till mig, blir så glad

Svar: Tack så mycket 😊

Det är roligt att höra att det glädjer dig 😍
Jenni Lenita

håller med de andra här, ser riktigt goda ut! :) kanske man borde testa att göra.. :D

Svar: Åh 😍 Tack så jätte mycket Rebecca ♡ Egentligen ska man ha i en massa annat skit men jag gjorde det enkelt för mig med att ha hallonsoda 😂Tror att vilken som helst läsk går bra 😊 Kanske cola?
Jenni Lenita