Krämig choklasglass med chokladkross & nötter


Igår gjorde jag denna himelskt goda glass som ska ätas mer ikväll. Den är från grunden sockerfri men pga att choklad innehåller kolhydrater så kan mängden kolhydrater bli mycket beroende på hur många % kakaohaltig choklad man använder. Jag använde 86% choklad till just denna, men om man kan så rekommenderar jag till och med 90% choklad. Då blir det inte alls mycket kolhydrater per portion. Nötter innehåller även denna glass. Just igår använde jag pekannötter men om man vill dra ner på kolhydrterna så använd fetare nötvarianter som tex pekannötter. De är även mildare och mindre bitter smak i sig. Hur som helst.. här kommer receptet på denna goda glass som även kan varieras med vilka smaker man vill.
  • 3 äggulor
  • 1 dl sukrin melis
  • 100 g valio cream cheese eller philadelphiaost
  • 4,5 dl vispgrädde
  • 2 msk kakao
  • 2-4 bitar choklad 86-90% (Jag hade i 86% marabou premium)
  • En näve valfria nötter (kan uteslutas)
Vispa äggulor, sötning, creme cheese, kakao och 1/2 dl grädde ihop. Häll sedan resten av grädden och vispa till en fluffig smet. Hacka chokladen i så stora bitar som är bäst för dig, gör samma sak med nötterna. Blanda i chokladkrosset och nötterna väl i smeten. Häll i glassmaskinen. Har du ingen glassmaksin så går det lika bra att ställa glassen i frysen och blanda om ca en gång i timmen tills den är lagom fast för dig. Min glassmaskin har gått sönder så jag fick ta den längre metoden i frysen istället.
 
Lycka till & ha en härlig lördag 💕


Ohh vad gott

Svar: Riktigt gott och enkelt att göra 😊
Jenni Lenita

Åh, låter jättegott... Experimenterat och testat lite alla möjliga glassrecept sen jag skaffade mig en glassmaskin, med varierat resultat... Har inte gjort nåt med ost i, lät lite spännande, ska testa detta receptet också.

Svar: Ja men vad roligt 😊 Har sett vissa recept att man kan använda även mascarpone i glass 😊
Jenni Lenita