Kåldolmar

Igår gjorde jag några stycken kåldolmar med köttfärsfyllning. Det tar riktigt lång tid att göra dessa. För mig tog det några timmar faktiskt. Först måste man ju koka hela kålen tills bladen börjar lossna, sen kokar man vidare tills alla blad har lossnat. Jag kokade inte helt till slutet, de minsta bladen är svåra att fylla. Så jag hackade ner resten av kålen som sedan skulle in i en köttgryta till middag.

Dessa väcker mina barndoms minnen, både bra och dåliga sådana. Min mamma när hon gjorde dessa så gjorde hon 30-40 tal åt gången. Sen frös hon in dom och drärifrån plockade jag fram några stycken efter skolan och värmde upp i micron. Jag kunde leva på de där kåldolmarna i flera veckor Efter att hon gick bort (för 13 år sedan) har jag gjort dessa enbart tre gåger. Just för att det tar en sådan lång tid att göra dom, men goda är dom så både gommen och själen skriker halleluja!


Idag hade vi planerat skidåkning igen, men vädret är snöstorm så det skippar vi. Vi skulle egentligen behöva gå och kika på varsin baddräkt till mig och dottern. Min har blivit för stor och hennes för liten. När vädret för skidåkning och utomhus aktiviteter är dåligt då kan man ju åka till badhuset i stället. Så det får bli dagens göra. Jaga efter baddräkter. 

Ha det gott ♡

Kommentarer:

1 Mirre - Sweetwords:

skriven

Ohh väcker barndomsminnen här med, är ju så gott

Svar: Härligt :) Ja det är så himla gott och de kan ju fyllas på med lite olika ingredienser :D
Jenni Lenita

2 debaecca.blogg.se:

skriven

så gott!

Svar: Ja :) älskar dessa fyllda fickor <3 nästa gång ska jah testa lite mer åt asiatiska smakinnehållet :P
Jenni Lenita

Kommentera här: