Påskigt & ätbart pyssel

Nu tänkte jag tipsa er om ett super snyggt, enkelt och härligt påskpyssel som ALLA kan göra. Det är även helt och hållet ätbart! ÄTBART! Hur underbart är inte det liksom 😋

Nämligen vad är mer påsk än ägg? Det handlar om helt vanliga ägg. Vi äter annars också en jäkla massa ägg, men nu ska det verkligen handla om påskiga, färgglada och helt ätliga ägg. Tänka er dessa i olika färger på påskbordet, till frukost eller en lyxig middag! ↓

 
Du behöver följande..
  • Valfri mängd hårdkokta, kalla ägg
  • Pastafärg för bakning (finns HÄR)
  • Ätbar guldpulver (finns HÄR)
  • Vitvinsvinäger (1 l vatten ½ dl vinäger)
  • Kallt vatten och skålar
Börja med att koka äggen hårda och låt som sedan svalna i kallt vatten. Blanda vatten och vinäger och droppa en liiiiten droppe färg, blanda om väl. Lägg äggen i skålen, häll i färgat vinägervatten så äggen täcks helt. Låt stå i ca 1-2 timmar. Varje halv eller en timme ska de vändas om. Lägg dom sedan på hushållspapper för att torka helt. Sen är det bara att dekorera dom färgade äggen. Här valde jag att blanda lite vatten med guldpulver och sedan skvättade med en pensel över äggen. KLART 😄
 
 
Ha en underbar dag och lycka till med pysslet ♥

Enkla & supergoda LCHF ostfrallor

Dessa LCHF ostfrallor är fasiken de lättaste, snabbaste och godaste ostfrallor jag ätit! Det bästa är att det är glutenfritt och sockerfritt. Så slipper man den där uppsvällda magen och dessa är så jäkla mättande, jösses!
 
Så klart ska ni ha receptet på dessa, de är ju guld i mun! Och de tar betydligt mycket snabbare att göra än scones.. och hundra gånger godare och saftigare 😉
 

Ingredienser till 2 frallor
  • 2 st ägg
  • 3 msk pofiber
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Nypa salt
  • 2 dl rivenost + lite på toppen av brödet
  • 1 msk fiberhusk
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt svälla i ca 5 minuter. Blöt händerna och dela degen i två. Rulla två bollar på bakplåtspapper som du sedan plattar till ca 1-2 cm tjocka rundlar. Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Om man vill kan man också lämna dom runda bollar men då är det svårare att den rivna osten stannar kvar på toppen av brödet. Låt sedan svalna en del innan du delar dom på mitten.. kan ätas hela också 😉

Tips! Om man vill kan man krydda degen med persilja eller någon annan härlig krydda man gillar innan man gräddar dom i ugnen.

Lycka till ♥

 
 

Sälja sina bilder

Godmorgon! Varit sjuk hela gårdagen och börjar vara på bättringsvägen. I alla fall så har jag för ett bra tag sedan öppnat ett konto på Printler där jag säljer lite av mina bilder. Jag har en hel del bilder i min hårddisk och de bilder kommer sällan till nytta. Det är liksom inte så att jag hänger upp allt jag fotar.. knappt en bråkdel. Har inte riktigt plats med allt. Men det händer att jag hänger upp bilder och byter ut lite då och då. 
 
Uppe i headern har ni direkt länk till min sida med mina bilder. Tänker ladda upp fler bilder med tiden. Har ju som sagt en hel del att gå igenom och det ska vara bra kvalité på bilderna. 


Priset på alla bilder är Printler som bestämmer. Det är inget jag kan påverka utan dessa priser gäller alla konsverk upplagda hos dom. Priserna varierar beroende på hur stor bilden är och om man köper poster eller en komplett tavla. Detta ska bli spännande att följa detta..
 
Ha det gott ♥