Sockersystrar

Igår och imorse har jag lyssnat på podden med Sockersystrar. Känner igen mig i många punkter och det är så himla bra för de ger tips om hur man kan göra istället, typ si eller så. Saker man inte tänker själv men sedan dom lyfter upp. Heja sockersystrar!
 
 
Det som är så bra med sockersystrarna är att de är dom enda som förstår mig. Jag har ingen annan jag känner som äter LCHF eller har dessa problem som jag (eller inte erkänt för sig själv att de har). Jag får ofta hån och skratt över hur jag äter. Jag är väldigt ensam om dagarna (förutom att jag har mina barn 24/7, ingen vuxen liksom), ingen att lita på eller prata med.
 
Att jag helldre ger mina barn ostbricka än godis på helgerna gör mig inte till en elak mamma.Tvärtom, jag tänker bara långsikt på vad sockret gör inuti dessa små kroppar när min stora kropp kan knappt hantera det. Det är absolut inget fel med det.. oavsett vad andra tycker eller tänker. 
 
Alla får ju äta hur dom vill, jag är ingen person att döma. Men då tycker jag också att jag ska få samma respekt tillbaka vad kommer till min egen och min familljs kostvanor.. rättvist eller hur?


Precis, det ska vara på lika villkor. Jag tycker det är awesome att LCHF funkar för dig. Att inte ge sina barn den typ av sockerindustrin som finns idag kommer alltid skapa diskussioner. Är en glass för mycket idag liksom? Eller är det dags att banta sina redan smala barn, pga att det kan bli fetma liksom.
Lite sådant jag sett/hört även om mina syskonbarn. Och alltså, man gör ju som förälder, alltid det bästa man kan för sina barn. Jag hejar dig!
Jag blir glad när jag hör barn säga att de vill ha vatten istället för läsk osv. Det oroar mig att se barn som inte är äldre än 5 år ibland att dricka en halvliters cola eller mer ibland?! Vad fan liksom... Men det är inte min sak att avgöra heller, men jag blir mer glad att se barn som äter mer "nyttigt" än onyttigt.

Svar: Samma här, mina barn vill dricka vatten med maten och det tackar jag så enormt mycket för :P Tänderna behålls och man mättar magen med mat och inte dryck. Mitt mellersta barn har börjat gå upp sedan vi slutade med socker, han gick typ ner av socker vilket oroade mig, men nu har han börjat lägga på sig lite och det tycker även han är bra. Han är nöjd och jag med. Tycker inte barn ska varken banta eller heller äta sig till döds.Men jag förstår hur du tänker och jag håller med dig. Dagens samhälle är så hetsig på både ont och gott. Men man ska alltid respektera andras beslut i livet, vad du eller jag äter spelar ju ingen roll. Jag äter det jag mår bra av och du äter det du mår bra av liksom. Vad har jag för rättigheter att poängtera det? Jag blir också glad att se när barnen hellre vill ha den nyttiga maten än onyttiga :)
Jenni Lenita

Absolut inget fel i det, men varför hanterar du allt själv, din sambo vart är han?

Ja men precis. Alla väljer ju liksom. Jag har ju inga barn (än), så jag ska ju egentligen inte debattera i det heller. För jag vet inte om det blir exakt som man tänker heller. Att man ska hålla sig duktig, och nyttigt hela tiden.

Svar: Det är helt okej för mig att debattera i saker gällande barn även om man själv inte har barn 😉 Jag har ju inte heller varit helt nyttig med barnens kost men jag för in det sakta men säkert alltmer och de verkar inte märka av det, haha 😂 Har då inte fått gnäll på sötsaker på över två veckor 😉 Barnen ville skriva ett "kontrakt" på att vi alla ska vara sockerfria en hel månad och sedan få en slant. Sedan ville de att vi skulle sammanfatta hur det har känts på både positivt och negativ.. låter smart! 😋
Jenni Lenita

Smarta kids ! Bra med det initiativet, tycker jag! Jag tycker det låter som du ska fortsätta göra så! :D Heja dig! Och ta ingen skit ;)

Svar: Åh tack så hemskt mycket för peppningen 😍 Det ska jag verkligen fortsätta med.
Jenni Lenita

Heja dig ! Du är bra Jenni! <3

Svar: Ååååh tack snälla fina underbara 😍💕
Jenni Lenita