Sockerärtor

Sonens fina sockerärtor har växt och växer fortfarande så det knakar. Vi har till och med smakat på ett par ärtor. Han hellre vill plantera än äta, han tycker att det är roligt att plantera och sköta om växterna än att äta dom 😆
 
Det luktar gott om alla hans plantor. Sedan han planterade sockerärtor har han hunnit plantera lite tomater och paprika också 😆 Han är verkligen en med gröna fingrar. 
 
Hoppas vi får någon tomat och paprika också. De godaste är ju ändå när man odlat dom själv. Förra sommaren odlade vi bara paprika och vi fick några stora paprikor. Åh gid vad goda de var 😋
 
 


Sockerärtor är ju rätt så gott dock. Kommer ihåg när pappa hade trädgårdsland hemma, och det odlades bland annat sockerärtor och morötter, egenodlade morötter. Bara dra upp ur jorden, skölj av och ät, SÅ GOTT!
Vad roligt att det blir så mycket av det han planterat! Jag är inte lika grön om mina fingrar xD

Svar: Det är också barndoms minnen för mig i att odla just som sockerärtor, morötter, tomat, paprika och gurka. Pga min barndom hemma vart allt annat än dans på rosor och kärlek så sökte jag mig alltid till andra vuxna att känna mig trygg hos, så våran granne hade en massa gott i sitt växthus och sedan gav mig alltid.. (hon tyckte jag såg hungrig ut och det var jag) :P Hon var den snällaste tanten jag visste. Egen odlade är bäst, de är så färska och inga bekämpningsmedel, bara ren grönsak!
Jenni Lenita

Så fina bilder

Svar: Tack ska du ha :)
Jenni Lenita

Låter inte så bra ju, men tur att du hade en snäll granne och som hjälpte dig där !! :D

Svar: Ja verkligen. Men vi flyttade flera gånger per år så efter ett tag hade jag ingen igen.. Men jag har överlevt och blivit en starkare person. Dock har jag svårt att lita på folk helt och hållet än idag men det är något jag bygger med tiden för personen liksom.
Jenni Lenita

Det förstår jag, det är inte superlätt. Det är svårt att lita på folk, de har ofta baktankar eller möjlighet att utnyttja, så jag förstår den biten väldigt väl. Det tar tid att hitta förtroende. <3

Svar: Exakt, antingen bygger man upp förtroendet för någon eller så inte. Sen om jag blir riktigt besviken så har jag svårt att glömma det.. eller som förlåta. Jag kan förlåta och så men den finns som alltid kvar där..
Jenni Lenita

Man kan välja att se till att man får raka rör. Inte mycket begärt, men de som inte kan ge det, brukar vara människor man håller på en armlängd avstånd. Det är ingen garanti, men de är iaf lite lättare. Det är svårt att lita på människor, och man ska inte lägga sitt liv i någon annans händer helt och hållet.

Svar: Där har du så sant så sant. Kloka ord och det är precis så. Du är så himla klok du 💕
Jenni Lenita

Learned the hard way! Men ja, det finns fula fiskar lite överallt. Det gör det..! Man ska vara försiktig.

Svar: Haha, fula fiskar 😂 Men det är sant, det finns det och jag har också fått lära mig den svårare vägen..
Jenni Lenita

Hey, det är ju så! Fula fiskar .. xD Så man säger ju :D