Rengöringskit till kamera & objektiv

Idag var jag till finland och där hittade jag denna rengöringskit för 136 kr. Det första jag gjorde när vi kom hem var att testa den. Och jag är riktigt nöjd med den! Rengöringspennan har både borste och en poleringspad som man lätt kan damma av med samt få bort alla fingeravtryck och annat skit som sitter lite hårdare. Sen fick jag även med en putsduk, vilket är alltid bra att ha med sig. Blåsaren, den är verkligen superbra. Jag blåste av en massa dammkorn från objektiv och inuti själva kamerahuset. TOPPEN 👍
 
 
Jag har alltid haft med mig regörings duk i min kameraväska men har länge behövt köpa just ett sådant här kit. Så nu hittade jag ändå något billigt och den verkligen gör det jobb som den ska också. Jag putsar och vårdar min älskade kamer så gott jag kan, nästan varje gång jag har använt den så putsar jag upp den, haha 😂
 
Jag hade problem med dam i objektivet och inuti kamerahuset, det till och med syntes i vissa bilder de där förbannade damkornen 😤 Men nu när jag använde denna rengöringskit så är dom bortblåsta 👍


Jag kommer behöva skicka in min på rengöring...! Jag har ju en blåsbälg och sen lite sådant där som som kan blåsa bort damm ur tagentbord och liknande. Men jag misstänker att jag har lite för mkt på sensorn som jag inte kommer åt eller får bort. (ser ut som repor nästan), och de syns ju främst vid större bländaretal (f.5-10 framförallt).
Så... Ska nog göra så xD

Svar: Jo om man har riktigt mycket dammkorn som man inte kommer åt så är det ju bäst att skicka in på djup putsning någonstans 😋
Hur mycket kostar det att skicka in dom och vart ska du skicka dom? Jag har själv en del korn som jag inte kommer åt och som du sa att vid större bländartal så kan de synas på bilden.
Jenni Lenita

Jag tror den behöver skickas ända till Mölndal, Canons verkstad ligger där. Jag hade ett ställe i Linköping som var asbra på sådan här typ av service, och tbh, så litar jag inte på något ställe här uppe. ÄN.. SÅ tänkte nog försöka kontakta dem och se vad de säger. Tror själva rengöring går på kanske 600 kr ish, men vet inte exakt vad kostnaden för att skicka är riktigt ännu.

Svar: Låter ju rätt så rimligt med tanke på att det är ju också ett jobb. Är kostnaden för hela utrustningen eller bara per vara för sig? Jag har aldrig skickat in mina objektiv eller kamera för rengöring och har ingen aning vad det finns för företag här i norr som gör det. Jag har själv en Canon och litar mycket gott på att de kan sköta det bra nog. Jag tror att det kan kosta några hundra lappar att skicka om man skickar hela utrustningen.. det handlar ju alltid om vikten och vilket sätt man vill skicka. Jag skulle ta med kolli så man kan hålla koll på vart den är och när de får grejerna fram.
Jenni Lenita

Sambon lämnade in sin kamera här i Luleå, han fick ingen respons, eller kolli eller något nr för att ens kunna söka service på den. Det är i mina ögon ont. Så, jag har inte direkt höga förväntningar, samt att det tog dem längre tid än vad de skulle ha gjort.

Svar: Nä det är ingen bra service och jag skulle inte heller ha tillit för företaget om det var så. Men med tanke på att det är Canon så borde dom ha seriösare service med tanke på att de är måna om sitt varumärke och ryckte. Jag hoppas på det bästa.
Jenni Lenita

Mm, jag är skapligt noga med att det blir rätt. I Linköping så är det "längsta" jag fått vänta, typ 2-3 veckor. Men det var precis i början på sommaren då, så de har mycket mer att göra då. Bästa är hösten/våren att lämna in.

Svar: Tror också att det är bäst att skicka in efter sommaren eller långt före sommaren, då kan jag tänka mig att det går snabbare.
Jenni Lenita