5 Läs mer >>
Här kommer några bilder från botaniska trädgården i finland.. den jag har varit på si så där tusen gånger och tio tal gånger redan i år. Det ser alltid annorlunda ut där varje gång. Fler växter och blommor som börjat växa och så får man mer skymt av krup som man aldrig tidigare sett förut. De två första bilderna är mina favoriter!
 
Enjoy!
 
 

Botanic garden

5 Läs mer >>
Äntligen! Första soliga och varma dagen på snart två veckor! Vi har haft kallt, regn och mulet så länge. Känns som att man bara vill ta på solen, känna lätta vinden genom håret och välkomna alla små kryp.
 
Sommar. Jag älskar sommar! Det spelar ingen roll om det är dag eller natt, sommaren är underbar på alla sätt och vis. Spelar ingen roll om det finns mygg och andra kryp, sommaren är så underbar på alla sätt och vis.
 
Dessa bilder tog jag på våran bakgård, hittade en liten bagge också.. som var riktigt svår att fota då den vände nyllet åt andra håller när jag precis fick fokus på den, lilla rackaren!
 
 
Planen var att hinna åka till pohjan stadion i finland och springa av sig lite på banan. Vet inte om grindarna är öppna än om man skulle ha varit dit så här på kvällen i stället. Det är riktigt skönt att vara ute på promenad/ springa eller träna på kvällen, man är efter det oftast riktigt trött och mör. Men får se om jag hinner dit något mer idag..

Sommar & sol

1 Läs mer >>
Att fånga välmående i ögon som är fotade i macro är inte så svårt egentligen. Det handlar om att var kreativ, påhittig men också känna till olika måenden, hur ser dom ut osv.
 
På andra bilden planterade jag vatten i ögat så att det skulle se att jag var ledsen, lite så där arg/ledsen ut och dämpade ner lite ljuset i bilden runt om. På sista bilden lämnade jag bilden i färg, den talade mer om sjukdom i färg än i svartvitt. Den sista bilden är också photoshopad med färger, kontrast och skärpa för att få fram mina vener i ägonen mer och få en grön röd hudton. Fick kommentar på instagram att jag såg döende ut 😅
 
Ja alltså jag är ju inte den som fotar allt pinutligt dagarna ända. Jag älskar att vara lite crazy och ibland fota något skräck relaterat eller någon mystiskt liksom. Inte alltid det där vackra som får min kreativitet att flöda 😆
 
Här har jag fotat tre bilder som är fotade vid samma tillfälle men med olika uppspelade känslor.
 
 
Bild 1, mår bra, neutral huhmör.
 
 
Bild 2, ledsen, besviken och arg.
 
 
Bild 3, sjuk och trött.

Ögon & känslor bakom

2 Läs mer >>
 
Fotad med: Canon EOS 70D + Sigma EX 17-50/2,8 DC OS HSM
Bländare: 2.8. Slutartid: 1/40. Fönsterljus och omvandlad till svartvitt i photoshpp CC.
 
Här är triss i bilder med temat händer. Det är mina egna händer som jag har fotograferat. Fönsterljuset var så perfekt för dessa bilder.  Jag blev så himla inspirerad när jag satt på Pinterest och bara slösurfade efter "body parts photography" och såg mycket händer ploppa upp. Har alltid tyckt att händer är vackra.. på så många olika sätt.
 
Vad är dina tankar kring dessa bilder? Kommentera gärna vad du tänker och tycker om bilderna. Ha en toppen kväll allihopa 💕

The hands..

3 Läs mer >>
Vi har en igelkotte som har bott i diket under en sten i flera år på våran bakgård. Den har även tvångsbosatt sig flera nätter inne hos min granne. Grannen har också hund och katter. Det är rätt så vågat av igelkotten. 
 
Jag var och fotade lite bland buskarna och märkte att den satt fast mellan en sten och en gren. Den var riktigt rädd för mig så jag stod ett tag där och närmade mig försiktigt. Tog tag i grenen och böjde den ner så den kunde komma loss. Sen grimaserade den åt mig, haha 😂 ( sista bilden).
 
 

Igelkotten

1 Läs mer >>
Jag och barnen hade lite tråkigt så vi åkte till en Ö som heter Seskarö. Där fotade jag, barnen kastade stenar i vattnet och hade sina upptäckter omkring nära mig.
 
Alltså, jag mår så himla gott när jag stå vid öppna landskap eller i naturen hur som helst. Vi hade något mulet väder idag, men det gör absolut ingen ting. Vi njöt och tyckte det var skönt att komma ut ändå.
 
Vi spekulerade myrorna, stora hästmyror som bärde en massa skräp. Vissa promenerade i led och andra hejvilt. Jag undrar om dom har någon slags disciplin på hur saker och ting ska gå väga.. typ vilken väg de ska ta och kan dom bara slappa om de känner för det? 😂
 
 
 

En tur till en Ö

7 Läs mer >>
Sonens fina sockerärtor har växt och växer fortfarande så det knakar. Vi har till och med smakat på ett par ärtor. Han hellre vill plantera än äta, han tycker att det är roligt att plantera och sköta om växterna än att äta dom 😆
 
Det luktar gott om alla hans plantor. Sedan han planterade sockerärtor har han hunnit plantera lite tomater och paprika också 😆 Han är verkligen en med gröna fingrar. 
 
Hoppas vi får någon tomat och paprika också. De godaste är ju ändå när man odlat dom själv. Förra sommaren odlade vi bara paprika och vi fick några stora paprikor. Åh gid vad goda de var 😋
 
 

Sockerärtor

3 Läs mer >>
Igår kväll hade vi dystert väder med regn men vad gör det när molnen är så dramatiska och vackra. Jag njöt ändå av vädret även om det öste ner lite regnskurer. Det var lite uppfriskande ändå. Här är några bilder jag tog med telefonen i panorama.
 
 
Jag gillar de två sista bilderna, de dramatiska molnen alltså 😍 

Som ni ser så har mina senaste inlägg handlat mer om natur och landskap, det är så himla skönt att inte bara lägga ut macro, att jag verkigen tagit mig ut och fota mer vyer, så skönt. 
 
Önskar er en fantastisk dag 💕

Gårkvällens drama lan...

3 Läs mer >>
Månadend fotoutmaning inne hos Amanda och denna gång handlar det om reflektion. Denna bild fotograferade jag i går kväll och tyckte att den passade bra in på fotoutmaningen.
 
 
Jag har aldrig sett en regnbåge med så starka färger och en så stark reflektion på vatten av en regnbåge. Aldrig någonsin har en regnbåge fått mig så glad och skuttig av glädje när jag skådade denna.

Månadens fotoutmaning

1 Läs mer >>
Bildbomb från igår, när jag och dottern var ut och fotade. Hade lite egentid ihop. Det händer så sällan att bara hon och jag umgås på tumanhand pga att jag har alltid ansvaret över alla barnen. Så nu hade vi chansen och den tog vi vara på ♥ Vi har alltid så himla kul, vi skrattar och skämtar, skojar och töntar oss 😂
 
So here we go!
 
 
Åh gud det finns fler, men för denna gång ska jag inte lägga ut mer än så här, blir bara jobbigt inlägg då. 
 
Det häftiga med vädret igår kväll var att det regnade och var sol mellan varven. Himlen kunde vara dramatisk och andra stunden var den skarp med konturerade moln. Även om vädret var vad den var så hade vi roligt och för att skydda kameran så hade jag min jacka över mig och fotade 😂 Det var många som undrade vad jag höll på med, men äsh, skiter väl jag i om jag såg knasig ut, vi bara skrattade åt det.
 
Ha en fantastisk dag allihopa ♥

Fortsättning följer..

1 Läs mer >>
Jag och dottern var ute och åkte lite bil, vi var och fotade lite här och var. Jag lyckades fånga den mäktiga regnbågen med dessa härliga starka färgerna 😍 Så otroligt vackert var det.. så lycklig jag blev!
 
Vi har haft både fint, dystern väder och regnigt. Men tyckte ändå att himlen var så vacker även om den inte var en klar blå himmel.. den var dramatisk jag det tycker jag är riktigt vackert.
 
 
Nu ska jag ta och redigera lite mer bilder från våran lilla äventyr och imorgon ska jag redigera filmerna som jag filmade idag. Det var länge sedan jag filmade så jag hoppas att det blev bra 👍
 
Ha det gott så länge 💕

Ljuva regnbågen

4 Läs mer >>
 
Kan ni hitta en liten mini pil på bilden ovan? ↑ Hur gullig är inte den då? 😆
 
 
Två liknande bilder men ändå olika platser. Båda är även tagna med mobilen.  Det är något härligt med moody på bilderna.  
 
Här regnar det mellan varven och det är lite tråkigt för hade så gärna velat gå ut med kameran lite. Visst, jag har ju en "regnrock" till kameran men det är så tråkigt att ha på den.. lite störande faktiskt. 
 
Hade gärna åkt till Seskarö och fotat vattnet och landskapet, kan vara rätt så mysigt med dystra regn moln också.. behöver ju inte alltid vara soligt.
 
Vi får se vad jag ska göra med den saken.. nu blir det att grilla lax till mina hungriga ungar 😜👌
 
Ha det gott allihopa 💕

Two same but differen...