Sockerfri hallonsylt

Jag har verkligen fastnat för en riktigt god och snabb frukost, nämligen keso med hallonsylt! Så himla läckert och somrigt, precis så där som jag vill ha det 😋
 
Barnen älskar också denna frukost varianten och det glädjer mig då en tid ville minstingen BARA ha flingor och det har vi nu slutat med och även han glömt bort helt nu 🙏

 
  • 225 g frysta hallon (lågkolhydrats)
  • ca 0,5 dl 
  • 2 msk sukrin melis
  • 1 msk chiafrön

    Koka upp jordgubbarna med vattnet och låt puttra i ca 5 minuter. Ta bort från värmen och rör ner sötningen, smaka av om du ev vill ha mer sötning. Mosa till bären med gaffel, potatistöt eller en stavmix för en slätare sylt.

    Blanda sedan i chiafröna och häll i en burk med tät lock. Serveras när sylten har svalnat något eller är helt kall.

    Kan förvaras i kylskåp några dagar.

TIPS! Sylten är riktigt god i jorgubbs varianten eller både hallon och jordgubbar. Den är även riktigt god till pannkakor, fläspannkaka, keso eller våfflor tex.







låter väldigt gott detta och nyttigt

Svar: Det är verkligen det och nyttigare än affärens köpta sylten 😊 Chia fröna innehåller också en massa nyttigheter 👍
Jenni Lenita

Gottit

Hallonsylt är ju rätt gott. Kan tänka mig att denna blev riktigt bra. En dag ska jag göra egen sylt. Men inte än xD

Svar: Hehe :P Lika gott som jordgubbssylt med :P
Jenni Lenita

Det kan jag ju absolut tänka mig. Har dock fastnat för Björnkullas jordgubbssylt just nu, ekologisk till och med ;) ASgod :D

Svar: Åh den är god men jag kan inte äta den :( Men jag nöjer mig gott och väl med min egen kokade också :D
Jenni Lenita

Så mumsigt med hallonsylt :D

Svar: Ja så gott och passar till många områden :P
Jenni Lenita