Citron Cheesecake

Så länge som jag har trånat efter denna citron cheesecake! Jag har bara inte orkat baka den, men idag trotsade jag min trötthet och bakade den. Så himmelskt god att man bara "aaah"! Den är dessutom sockerfri och glutenfri, så den passar min känsliga mage perfekt 👌
 
 
Ca 8-10 bitar (springform på 24 cm i diamter).
 
Mandelbotten
3 dl mandelmjöl
60 g kylskåpskallt smör
ca ½ dl sukrin melis
1 msk fiberhusk
Nypa salt
Några droppar vaniljessens (sockerfri)
 
Fyllningen
300 g naturell philadelphiaost
ca ½ dl sukrin melis
1 ägg
2 msk vispgrädde
Skalet av en citron
2 msk citron juice
 
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Botten. Mixa ihop ingredienserna till mandeldegen. Tryck ut i form så jämnt du bara kan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Ta ut kakan och sänkt till 150 grader.
  3. Fyllningen. Vispa philadelphiaosten slät, sedan ner övriga ingredienser. Smaka av.
  4. Häll ovanpå degbotten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills ostsmeten är fast och kompakt när du skakar på den försiktigt.
  5. Ta ut och låt svalna. Ställ sedan kallt några timmar innan servering. Toppa med riven citronskal eller mörk choklad. Min favorit är att pudra lätt över med lakritspulver 👌 KLART!






Den ser så god ut!!

Svar: Åh tack ska du ha 😊
Jenni Lenita

Men mums! Såg riktigt mumsig ut :D

Svar: Det är så himla gott, man får som inte nog av det, haha 😂
Jenni Lenita

Oj så gott! Den ska jag prova. Passar mig som också försöker undvika gluten och för mycket socker☺️👍

Svar: Åh vad roligt 😊 Den kan ju varieras med apelsin, jordgubbar, hallon eller vad man nu gillar 😊 Det var inte många som åt från den och kunde gissa att den är både gluten och sockerfri 😋
Jenni Lenita

Oh så gott

Svar: Det var riktigt gott 😋
Jenni Lenita