Blomkålssoppa med bacon & valnöts panchetta


Detta var den godaste blomkålssoppan jag någonsin ätit. Enkelt, få ingredienser och väldigt mättande soppa. Denna kommer jag helt klart att göra många gånger om, super härlig rätt och behöll mig mätt många timmar framöver. 

portioner

2 grönsaksbuljongtärningar
7 1/2 dl  vatten
500 g blomkål
200 g färskost
1/2 matsked dijonsenap
75 g smör
salt och peppar
140 g bacon
1/2 - 1 tsk paprikapulver, gärna rökt
50-75 g valnötter
 

Gör så här

Ansa blomkålen och dela i mindre buketter, då går det snabbare att koka soppan. Spar en näve okokt blomkål och dela i pyttesmå bitar.
Stek blomkålssmulorna med bacon i smör tills det är riktigt knaprigt. Tillsätt nötterna och paprikapulvret på slutet. Ställ åt sidan och sedan börjar du med själva soppan.
Koka upp vattnet och smula i buljongtärningarna. Koka blomkålsbuketterna mjuka. Ta bort kastrullen från spisen.
Tillsätt färskost, senap och smör. Mixa med stavmixer till önskad konsistens. Ju slätare desto krämigare soppa. Salta och peppra efter smak.
Servera soppan med panchettasmultet och stekfettet, gärna några skivor ost som tillbehör.


Men så gott det låter, du fortsätter med LCHF, härligt att det funnger, jag tycker det är synd att jag inte kunde fortsätta för jag gillar att man fick vara mätt. Jag håller min vikt, men man blir aldrig helt mätt med annan mat. Hur fungerar det för dig. Jätteskoj att du är på och bloggar, love it

Svar: Supergott, prova någon gång :)Jag har bytt min kost till lchf för lite mer än 2 år sedan och jag tänker inte byta vanorna till något annat :) Min hälsa är som bäst med lchf så varför vilja byta bort det :) Varför kunde du inte fortsätta? Var det pga kolesterolvärden?

superhärligt att höra att mina inlägg gillas, kram på dig <3
Jenni Lenita

ser väldigt gott ut :)

Svar: Tack ska du ha :D Prova någon gång ifall du också gillar det :)
Jenni Lenita

ja det gick inte, det sköt i höjden för högt, fick inte fortsätta för min läkare, hade jag fortsatt hade jag fått börja äta kolestrolsänkande medicin. Men ja jag mådde förutom det också jättebra av LCHF

Svar: Minns att det var pga det, då mindes jag inte helt fel. Men jag hade också några månader högt kolesterol men jag fortsätt med lchf och det stabiliserade sig. Sedan dess har jag enbart levt med bra värden :) Första året med lchf gjorde jag 4 ggr om året hälsoundersökning pga att jag var så sjuk innan, men mina värden var och fortfarande är super :) Min läkare sa också att sluta med lchf pga kolesterolvärden, men jag gav inte upp, haha.. jag är lite för envis för att tro mig på vad andra säger åt mig :/ Men det resulterande en friskare, smalare och starkare jag, så det är jag väldigt stolt över att jag inte lyssnade på läkaren heller.
Nu är det ju inte så att jag menar att man inte ska lyssna till sig råd och ta saker i sina egna händer. Jag vet ju inte hur din situation såg ut så kan inte tala för din del. Men har du provat att äta liberalt eller måttlig lchf? Det är inte lika mycket fett. Vissa äter vegetarisk lchf och det är typ som liberal lchf utan kött då :)
Jenni Lenita

Det både ser och låter gott. Äter alldeles för sällan soppor i vår familj :)

Svar: Tack snälla :D Vi äter också sällan soppor, men vi försöker vända det lite grann. Minst 1-2 grr månaden ska vi försöka att äta soppa :D
Jenni Lenita

Men jag håller min vikt, nått den vikten jag ville, så jag äter husmanskost nu men utesluter de största kolhydratskällorna som pasta, bröd, vetemjöl, ris osv. Tar potatis enstaka ggr i månaden, kanske 2 ggr. Jag äter istället mathavre och vitkål och bulgur. Jag håller min vikt på det och att jag köper sockerfria produkter och de med så lite fett i som möjligt. Jag har kommit på en metod också att om jag dricker ett stort glass vatten varje gång jag äter så blir jag mättad på det med, det blir jag faktiskt mindre hungerkänsla då. Sedan byter jag ut lunchen flera ggr i veckan med måltidsersättning och äter 1 mättande lagat mål mat per dag, så jag har hittat en metod. Håller du vikten du ville ha? (behöver ej svara), du ser så fin ut i alla fall, ser då så ut

Svar: Jätte härligt att höra att du har hittat något som passar just dig :) <3 Det viktigaste är att man är frisk, mår bra och trivs med sig själv :) Man får prova nya saker och känna efter vad som är bäst för en själv :)
Jag har hållit min vikt i två år nu. Jag är inte så brydd över hur vågen visar, är mest ute efter välmåendet och att leva ett friskt liv och det kan man göra utan att väga lite. Men jag är nöjd med mina kilon och storleken på kläderna :) För mig har det och kommer alltid att handla om att må bra och vara frisk.

Har börjat träna sedan en tid tillbaka bara för att se om jag kan få min lösa hud att dra ihop sig lite och för att få lite mer muskler är ju aldrig fel :P

Kramar <3
Jenni Lenita