DIY hand dockor

Vi har haft ett par dagars pyssel projekt med mellersta barnet här hemma. Vi har nämligen gjort helt egna hand dockor. Huvuden gjorde vi av helt vanligt toapapper och vatten. Enkelt och roligt. Vi tog en hel pappersrulle och la det i ljummet vattenbad, stoppade papper på pekfingret och kramade ur så mycket vatten man bara kunde. Formade en boll lika stor som en clementin ungefär. Sedan skulle de torkas i ugnen i 50 grader ca 4 timmar eller tills de var genomtorra. För oss tog det lite längre tid. Dagen efter målade vi huvuden och idag på morgonen har vi gjort kläder, hår och accessoarer osv till dom. Så här blev våra dockor ↓

 
Får vi presentera prinsen, prinsessan, superhjälten och häxan. Namn får dom när teaterlekar får sin gång. Vi skulle göra en teaterscen av papp, men vi insåg att vi hade råkat slänga allt till återvinningen så det blev inte av just nu. Men idén att använda filt som upphängare för scen var sonens idé så det får vi göra i stället tills vi hittat materialt till scenen. 

 
Gamla kläder fick komma till återvinning till dockornas kläder. Klippte om dom och limmades på. Bara fantasin som sätter gränser för dockornas utseende eller karaktär. 

Om ni också vill göra egna handdockor så kan ni hitta beskrivning och tutorial HÄR.
Ha en fantastisk lördag ♥


Men oh vilka fina =D

Svar: Tack så mycket 😋 Barnen vart riktigt stolta och nöjda med dockorna.
Jenni Lenita